пʼятниця, 02 листопада 2018 07:55

У NASA придумали, як повернути поселенців з Марсу

У NASA придумали, як повернути поселенців з Марсу
Колонізаторів Марсу повернуть на Землю. Фото: young.lv

У NASA хочуть добувати ракетне паливо з марсіанського грунту. Його планують використовувати для польоту з Марса до Землі.

Команда NASA під керівництвом інженера Курта Лейтча займається розробкою технології ISRU, яка дозволить видобувати з реголіту - червоною марсіанського ґрунту - залишки води. Також за допомогою електролізу розкладати її на водень і кисень, пише Science Alert.

Передбачається, що ця система одного разу дозволить людям жити і працювати на Марсі, а також повертатися при необхідності назад на Землю. Перевірка більшості розробленого обладнання буде проводитися спершу на місячній поверхні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Над Марсом з'явилися гігантські хмари

Крім того, NASA планує відправити систему ISRU перед польотом людей на Марс. За задумом, це дозволить системі працювати кілька років до прибуття на планету людей.

"Ця технологія коли-небудь дозволить людям жити і працювати на Марсі і повернутися на Землю, щоб розповісти історію", - говорить Курт Лейтч.

NASA здивувало світ космічним парашутом, якому немає рівних. Фахівці успішно випробували парашутну систему для роботизованих і людських місій на Марсі.

Зараз ви читаєте новину «У NASA придумали, як повернути поселенців з Марсу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі