вівторок, 01 серпня 2017 12:10

У Міносвіти не встигають оголосити імена тих, хто вступив на бюджет

У Міносвіти не встигають оголосити імена тих, хто вступив на бюджет
Списки вступників, яких зарахували на державні місця у вищих навчальних закладах, оприлюднять сьогодні о 18:00 Фото: відкриті пошукові системи

Списки вступників, яких зарахували на державні місця у вищих навчальних закладах, оприлюднять о 18:00 1 серпня 2017 року.

Оскільки приймальні комісії ВНЗ не встигають опрацювати всі заяви та перевірити правильність нарахування сільського коефіцієнту (СК), списки не оприлюднять о 12:00 сьогодні, як обіцяли раніше. Приймальні комісії попросили надати їм додатковий час.

Наприкінці минулого тижня під час верифікації, яку проводили у Міністерстві освіти і науки України, виявили масові випадки необґрунтованого присвоєння приймальними комісіями ВНЗ цього коефіцієнта.

"МОН виявило чималий список навчальних закладів (шкіл), які вочевидь не знаходяться на території населених пунктів сільської місцевості, але випускникам яких приймальні комісії присвоїли сільський коєфіцієнт, який дорівнює 1,02. В такий перелік, наприклад, потрапили навчальні заклади (школи) великих міст – Києва, Івано-Франківська, Львова, Чернігова, Чернівців", - повідомляють у прес-службі Міносвіти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кому після зарубіжної освіти буде важко працювати в Україні

Від таких вимагали усунути порушення і провести повторну верифікацію даних у заявах вступників

"Для нас дуже важливою є справедливість адресного розміщення державного замовлення, тому приймальні комісії мають дуже відповідально поставитися до підтвердження достовірності даних кожного вступника", - наголосила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

У МОН назвали найпопулярніші спеціальності серед абітурієнтів. Випускники шкіл найчастіше обирають економіку, менеджмент, міжнародні відносини, право, туризм і окремі комп'ютерні спеціальності.

Зараз ви читаєте новину «У Міносвіти не встигають оголосити імена тих, хто вступив на бюджет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі