середа, 29 серпня 2018 20:12

У людини виявили новий орган

  Сенсація в медицині: у людини виявили новий орган. Фото: Science Alert
Сенсація в медицині: у людини виявили новий орган. Фото: Science Alert

Дослідники з австралійського інституту Медичних Досліджень Гарвана виявили в тілі людини мікроскопічний орган.

Він знаходиться з зовнішньої сторони лімфатичних вузлів і є частиною імунної системи людини, передає Science Alert.

У його функції входить запам'ятовування всіх вакцин і пережитих інфекцій, які раніше потрапили в організм,

"Відкриття нового органу імунної системи допоможе нам краще зрозуміти, як саме працюють вакцини. Вона тренує, і тим самим готує імунну систему до вироблення антитіл в разі виникнення інфекції. До цього часу нам не було відомо про те, як саме це відбувається", - каже науковець Три Фан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стежте, що їсте: вчені дослідили ще одну причину передчасної смерті

Для виявлення нового мікрооргана вченим знадобилося зняти 3D відео роботи імунної системи. Це дозволило розпізнати велику кількість імунних клітин різного типу, локалізованих в новому органі. Дослідники описують його як "кафе швидкого обслуговування", яке швидко "обслуговує" імунітет при боротьбі з вже знайомими йому інфекціями.

Вчені з Американської асоціації хіміків створили метод зміни різних груп крові в одну універсальну. Хіміки створили безпечний фермент, здатний вилучати цукор із різних груп крові, перетворюючи їх на універсальні, які підходять різним носіям. З'ясувалося, що відокремлювати цукор від крові може фермент, що знаходиться у кишечнику людини.

Зараз ви читаєте новину «У людини виявили новий орган». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі