понеділок, 15 лютого 2021 17:02

У космосі вирощуватимуть нові види їстівних рослин

У космосі вирощуватимуть нові види їстівних рослин
У космосі вирощуватимуть нові види їстівних рослин фото: Space.com

Приватна космічна компанія Nanoracks підписала угоду з інвесторами з ОАЕ на будівництво теплиць на орбіті Землі. Це необхідно для вирощування їстівних рослин.

Директор Nanoracks Джеффрі Менбер переконаний, що рослини, які здатні вижити в умовах космосу, дозволять вирішити проблему нестачі їжі на планеті, інформує Space.com.

До цього вже проводили багато досліджень, які демонструють, як у суворих умовах космосу з'являються нові перспективні продукти, здатні справлятися досить добре навіть в умовах пустелі. Ці рослини еволюціонують в космосі або через зміни на генетичному рівні, або через вплив радіації, відсутність сили тяжіння, або поєднання всіх цих факторів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зіткнення створило яскраві хвилі: Hubble показав новий космічний об'єкт

"Завдяки мутаціям ДНК, які природним чином відбуваються в космосі, і подальшому селекціонуванню вже вдалося створити рослини з більшою врожайністю і стійкістю до хвороб, а також з кращими поживними характеристиками та меншою потребою у воді", – повідомив Лю Люсянь з Аграрного інституту Китайської академії сільськогосподарських наук.

Упродовж року космічна компанія Nanoracks планує запустити орбітальний агротехнічний комплекс StarLab. Він виконуватиме функції теплиці та дослідницького центру для вирощування нових рослин з поліпшеними характеристиками.

Рештки наднової зорі Стрілець А Схід знайшли міжнародні астрономи в центрі галактики Чумацький Шлях. Раніше завдяки інформації космічної рентгенівської обсерваторії "Чандра" цю зорю вважали залишками гігантської зірки, яка вибухнула як наднова.

Зараз ви читаєте новину «У космосі вирощуватимуть нові види їстівних рослин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі