четвер, 07 березня 2024 05:29

У Київському метрополітені з'явилася нова станція метро

У Київському метрополітені з'явилася нова станція метро
У Київському метрополітені з'явилася нова станція метро фото: wikipedia.org

7 березня 2006 року відкрили 45-ту станцію Київського метрополітену - Вирлиця. Вона розташована на Сирецько-Печерській лінії між станціями Харківська та Бориспільська.

Свою назву станція отримала за однойменним озером, яке розташоване поруч. Вирлиця - перша в Києві підземна станція метро з вигнутою формою платформ і перша підземна станція Київського метрополітену з береговим розташуванням платформ.

В оздобленні використали світло-сірий граніт із зеленими вставками і бежевий мармур. Колони виклали сірим мармуром, стелю - зеленою металевою "вагонкою".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Продемонстрували пристрій, який виявляє літаки на великій відстані

Особливість станції полягає в тому, що між коліями встановили парканчик із рифленого металу, з якого зазвичай роблять будівельні огорожі.

Прольоти залу спираються на колони, розташовані між коліями. Підземний вестибюль з'єднаний східцями і ліфтами з посадочними платформами. Виходи зі сходів і ліфтів розташовані у центрі платформ. Підземний вестибюль сполучений з підземним переходом через проспект Миколи Бажана.

Перша лінія метрополітену довжиною 6 км побудували в Лондоні. Запустили її 10 січня 1863 року. Спочатку першу лінію в Лондоні експлуатували на паровій тязі, яку починаючи з 1890 року замінили на електричну.

Зараз ви читаєте новину «У Київському метрополітені з'явилася нова станція метро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі