середа, 13 травня 2020 12:15

У додатку "Дія" з'явився новий документ

У додатку "Дія" з'явився новий документ
У додатку "Дія" з'явилася автоцивілка. Фото: vesti.ua

У додатку "Дія" з'явилася автоцивілка. Щоб побачити страховий поліс, потрібно завантажити додаток на смартфон або оновити його до останньої версії. Документ відобразиться автоматично.

У додатку також доступні права, техпаспорт, ID-карта, закордонний паспорт і студентський, повідомляють на офіційному каналі Мінцифри в Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мінцифри заперечує витік персональних даних із застосунку "Дія"

Як це працює?

Мобільний застосунок робить запит за номером авто в систему МТСБУ щодо наявності страховки. Якщо у вас дійсний страховий поліс, у меню техпаспорта в "Дії" ви побачите рожевий рухомий рядок "страховий поліс дійсний". Якщо у вас його немає, то жовтий - "страховий поліс недійсний".

Автоцивілку легко перевірити з будь-якого смартфону, де встановлена "Дія". Звірити документ із даними в реєстрі можна за допомогою QR-коду, який з'являється за натискання на три крапки. Тут також прописані контактні дані страховика.

Таким чином, відтепер у додатку доступний повний комплекс документів для водія: водійське посвідчення, техпаспорт та автоцивілка.

Додаток "Дія" може стати новою цифровою ерою в системі української бюрократії. Проста програма на мобільному телефоні стає сервісом, яким користуватимуться більшість українців, що хочуть отримати державні послуги, але не бажають мати справи з ''живими чиновниками''.

Зараз ви читаєте новину «У додатку "Дія" з'явився новий документ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі