понеділок, 24 червня 2019 13:42

Тюлень заспівав пісню із "Зоряних воєн"

Тюлень заспівав пісню із "Зоряних воєн"
Сірий тюлень проспівав мелодію з фільму "Зоряні війни". Фото: ТСН

Сірий тюлень проспівав мелодію з фільму "Зоряні війни".

Вчені з Сент-Ендрюського університету, Шотландія, дослідили, що сірі тюлені можуть відтворювати мову людей і пісні, повідомляє СNN.

Дослідники з народження слідкували за 3-ма тваринами цього виду. Їх навчили копіювати нові звуки. Тюлень на ім'я Зола зуміла відтворити 10 нот. Серед них тема культової франшизи "Зоряні війни" і колискова Twinkle, Twinkle, Little Star.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'ясували, яка музика відлякує комарів

"Я був вражений, наскільки добре тюлені повторюють звуки, які ми їм вмикаємо. Копія не була ідеальною, але, з огляду на, що це не типові звуки тюленів, це дуже вражає", - сказала дослідник із Шотландського університету Аманда Стенсбері.

Дослідники вважають, що тварин можна використовувати під час вивчення порушень мовлення.

"Тюлені - єдині наразі відомі ссавці, які використовують ті ж самі механізми. Виявлення інших ссавців, які використовують свій голосовий тракт так само, як і ми, для зміни звуків, дає можливість дізнатись про вплив генетики та навчання вокальних навичок. І допоможе в розробці нових методів вивчення мовних розладів", - додав дослідник з Шотландського університету Вінсент Дженік.

Зараз існує кілька видів ссавців, що можуть повторити людські звуки. Це, наприклад, кити, дельфіни і слони. Проте всі вони використовують для цього інші механізми.

Зараз ви читаєте новину «Тюлень заспівав пісню із "Зоряних воєн"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі