субота, 24 жовтня 2020 20:40

Туреччина готова почати випускати в Україні безпілотники

Туреччина готова почати випускати в Україні безпілотники
Уряд шукає місце для виробництва. Фото: УП

Україна разом із турецькою компанією Bayraktar готується почати виробляти безпілотники.

Держава шукає відповідний майданчик для такого підприємства, повідомив віцепрем'єрміністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський, передає "Інтерфакс-Україна".

"Турецька сторона готова зробити інвестицію. Їм від нас необхідна площадка з відповідними вимогами, на якій вони побудують підприємство, яке в підсумку потім буде виробляти ці апарати", - сказав він.

На підприємстві Bayraktar в Україні будуть працювати українські інженери та конструктори. Воно отримає право продажу БПЛА як на українському, так і на інших ринках.

Також розглядають можливість спільного виробництва з Туреччиною пересувних протитанкових ракетних комплексів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський пообіцяв "як мінімум" зберегти бюджет ЗСУ

Домовленості передбачають створення декількох спільних підприємств. Можуть стосуватися флоту. Детальних переговорів з цього питання ще не було, але перший корвет може бути побудований в Туреччині, а решта вже на українському підприємстві.

На Чорному морі побудують дві військово-морські бази. Про це під час свого виступу у Верховній Раді заявив президент України Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Туреччина готова почати випускати в Україні безпілотники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі