вівторок, 27 липня 2021 09:55

Tesla вперше заявила про прибуток понад $1 млрд за квартал

Tesla вперше заявила про прибуток понад $1 млрд за квартал
За три місяці компанія Ілона Маска заробила $1,14 млрд. Фото: unsplash.com

Чистий прибуток американського виробника електромобілів Tesla за один квартал уперше перевищив $1 млрд. За другий квартал 2021 року з 1 квітня до 30 червня компанія заробила $1,14 млрд.

Про це йдеться у звіті Tesla, опублікованому в понеділок, 26 липня, пише DW.

У порівнянні з аналогічним періодом минулого року, чистий прибуток Tesla збільшився приблизно в 10 разів, а виторг компанії подвоївся і становив майже $12 млрд.

Крім того, у другому кварталі компанія Ілона Маска досягла рекордних показників за кількістю вироблених і поставлених електромобілів. Компанія поставила замовникам 201 304 автівки й виробила 206 421 - більше, ніж будь-коли за один квартал із часу заснування Tesla 2003 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ілону Маску - 50. Мати мільярдера замилувала знімком із крихітним сином

У компанії також повідомили про успіхи в будівництві гігазаводу неподалік від Берліна й іще одного заводу в американському штаті Техас. Планується, що перші електрокари Model Y зійдуть із конвеєра цих заводів уже поточного року.

Засновник SpaceX і Tesla Ілон Маск розпродав усю нерухомість і переїжджає у збірний будиночок за $50 тис. на території своєї космічної компанії. Про це повідомив у Twitter.

Новий будинок підприємця складається з блоків житла, яке швидко споруджується. Він завбільшки 400 квадратних футів (37 кв.м), і Маск назвав це приміщення своїм основним і єдиним домом.

Зараз ви читаєте новину «Tesla вперше заявила про прибуток понад $1 млрд за квартал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі