понеділок, 03 вересня 2018 10:07

Танцювальна студія, радіовузол і система "розумний дім" - відкрили найсучаснішу в Україні школу
19

Фото: vechirniykiev.com.ua

Мер Києва Віталій Кличко відкрив нову школу у Дарницькому районі столиці.

Навчальний заклад №334, що на проспекті Миколи Бажана, 34-А, - перша в Україні енергоефективна і "розумна" школа, повідомила у Twitter перша речниця київського міського голови Оксана Зінов'єва.

"Кличко відкрив на Осокорках нову, найсучаснішу школу в Україні. І повів першокласників на їхній перший урок", – написала Зінов'єва.

Школу оснастили сучасними технологіями, запустили систему "розумний дім". Також встановили сучасне енергозберігаюче автономне обладнання для обігріву приміщення, зокрема, теплові насоси. Вони використовують тепло землі та електроенергію, тому економніші порівняно зі звичайними опалювальними системами.

"Ми побудували та реконструювали за ці роки 7 шкіл. Одна з них - №334 у Дарницькому районі. Це найсучасніша та найкраща школа України, де навчатиметься 1500 дітей", - заявив Віталій Кличко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Танці у вишиванках під російську попсу, перший дзвоник і селфі – як минуло 1 вересня в школах Києва

Крім навчальних класів, у закладі є спеціалізовані лабораторії, комп'ютерні класи, лінгафонні кабінети, кімнати образотворчого і музичного мистецтва, спортивні зали, актовий зал, бібліотека, медичний блок із процедурним і терапевтичним кабінетами, кабінет психолога і соціального педагога. Також є ігрові майданчики, танцювальна студія, студія музики і співу, радіовузол.

Навчальний заклад оснастили пандусами і заїздами, камерами внутрішнього і зовнішнього відеоспостереження. Також працює система охоронної сигналізації та протипожежного захисту.

День знань цьогоріч святкують 1 і 3 вересня. Міносвіти дозволило обирати дату святкувань на розсуд шкіл. У нинішньому році до першого класу пішло 448,5 тис. дітей. Це на 40,3 тис. більше, ніж торік. Зокрема, у сільській місцевості 140 тис. Найбільше учнів у Дніпропетровській області – 38,1 тис. і в столиці – 33,2 тис. Найменше першокласників у Луганській області – 1,1 тис.

Зараз ви читаєте новину «Танцювальна студія, радіовузол і система "розумний дім" - відкрили найсучаснішу в Україні школу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі