субота, 09 жовтня 2021 04:37

Супутник NASA сфотографував марсохід з орбіти Червоної планети

Супутник NASA під назвою Mars зробив знімок марсоходу Perseverance з орбіти Червоної планети.

Марсохід знаходився у кратері Джезеро, повідомляє Insider. Температура там, де наразі перебуває ровер, сягає -83°C.

Автор: NASA/JPL-Caltech/University of Arizona
  Супутник NASA з орбіти Марсу сфотографував ровер Perseverance
Супутник NASA з орбіти Марсу сфотографував ровер Perseverance

Марсохід Perseverance здійснив посадку на Червону планету в лютому 2021-го. Науковці сподіваються, що впродовж наступного року ровер надасть цінну інформацію про температурні цикли, теплові й пилові потоки, інтенсивність сонячного випромінювання, утворення хмар і місцевих вітрів. Це допоможе зрозуміти, як підготувати людей до проживання в природних умовах Марсу.

У той час як Perseverance та його гелікоптер Ingenuity досліджують планету зсередини, супутник NASA, який перебуває на орбіті планети понад 15 років, обстежує Марс у пошуках слідів води.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посадковий модуль NASA на Марсі перебуває у кризовому стані

Астронавтам національного управління США з аеронавтики й дослідження космосу вперше вдалося виростити перець чилі на Міжнародній космічній станції. Хоча ріст плодів у космосі сповільнився, на перший врожай очікують уже до кінця жовтня. Вирощування кущів відбувалося в межах експерименту Plant Habitat-04. Квітки кущів запилили в центрі ім. Джона Кеннеді.

Зараз ви читаєте новину «Супутник NASA сфотографував марсохід з орбіти Червоної планети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі