вівторок, 09 березня 2021 09:21

Створили штучне сонце, що очищає вулиці від коронавірусу

Створили штучне сонце, що очищає вулиці від коронавірусу
Створили штучне сонце, що очищає вулиці від коронавірусу фото: Dezeen

Проєкт штучного сонця презентувала лабораторія соціального дизайну голландського художника Даана Русегаарде. Воно здатне дезінфікувати громадські простори за допомогою ультрафіолетового випромінювання.

Urban Sun використовує тип ультрафіолету з коротшою довжиною хвилі, який здатен вбивати віруси, повідомляє Dezeen.

Художник Даан Русегаарде переконаний, що завдяки штучному сонцю можна швидко підготувати будь-який майданчик для проведення масових заходів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маск таємно будує гігантський акумулятор у Техасі

"Ми можемо очистити простір від вірусів на 99,9 відсотка за лічені хвилини, незалежно від погоди та місця розташування. Тому ймовірність зараження значно знижується", – каже художник.

Проєкт штучного сонця створили вчені та дизайнери з США, Нідерландів, Японії та Італії. Вони використовували дослідження 2018 року, проведене Колумбійським університетом і Університетом Хіросіми.

Учені стверджують, що ультрафіолетове світло з довжиною хвилі у 222 Нм є безпечним для людини, але при цьому знищує віруси.

У перші секунди після посадки на Марсі ровер Perseverance сфотографував клуби диму своєю задньою камерою. Це наслідки запрограмованого NASA технічного маневру.

Зараз ви читаєте новину «Створили штучне сонце, що очищає вулиці від коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі