понеділок, 17 травня 2021 10:28

Створили кулемет

Створили кулемет
Запатентували першу вогнепальну зброю фото: wikipedia.org

17 травня 1718 року британський юрист Джеймс Пакл запатентував перший у світі кулемет. Це перша офіційно запатентована вогнепальна зброя.

Кулемет мав вигляд триногої звичайної одноствольної зброї з одинадцятизарядним циліндричним барабаном. Кожен новий постріл проводився при повороті барабана, як у револьвері. Після витрачення боєзапасу барабана його замінювали на новий.

Така конструкція дозволила досягти швидкострільності в дев'ять пострілів за хвилину. Бойовий розрахунок рушниці становив кілька людей. Кулемет хотіли використовувати на кораблях для обстрілу абордажних команд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відбувся перший чемпіонат "Формули-1"

Під час демонстрації зброї Пакл показав два варіанти виконання: зі звичайними сферичними кулями та з кубічними. Сферичні передбачали використовувати проти ворогів-християн, а кубічні — проти ворогів-мусульман. Однак творіння Пакла не вразило його сучасників.

1896 року Пауль Маузер представив першу модель самозарядного пістолета Mauser C96. Це був перший серійний пістолет, який мав великий попит на цивільному ринку. Його спорядили на 10 чи 20 набоїв.

Зараз ви читаєте новину «Створили кулемет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі