пʼятниця, 20 січня 2017 14:13

Стало відомо, коли буде потоп

Стало відомо, коли буде потоп
fotokontakt.ru

Катастрофічне підвищення рівня Світового океану змиє сотні великих міст. Це станеться через кілька століть, прогнозують американські та ірландські вчені.

Через підвищення температури у всьому світі збільшиться рівень води. В перспективі може статись екологічна катастрофа. Вона повністю змінить вигляд земної кулі. Такий висновок вчені зробили на основі температури Світового океану у час останнього міжльодовикового періоду. Він відбувався на Землі 116-130 тис років тому. Тоді рівень води перевищував сьогоднішній на 6-9 метрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У неандертальців було цікаве хобі

У результаті природного катаклізму може повністю піти під воду американське узбережжя Атлантики і прибережна зона Уругваю та Перу. З поверхні Землі можуть зникнути Лондон, Венеція, Александрія і Каїр, міста Голландії і Данії

Про це повідомляє EurekAlert.

Раніше вчені з NASA заявили, що підвищення рівня Світового океану вже йде. Зараз рівень води в Світовому океані зростає на 1,9 міліметра в рік.
Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, коли буде потоп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі