пʼятниця, 07 серпня 2020 10:32

SpaceX запустила в космос партію інтернет-супутників

SpaceX запустила в космос партію інтернет-супутників
Це десятий запуск в інтересах проєкту Starlink. Фото: Pixabay

Ракету-носій Falcon 9 успішно запустила на орбіту компанія SpaceX Ілона Маска.

Таким чином, ракета відправила на орбіту чергову партію з 57 інтернет-супутників у рамках місії Starlink 9 v1.0, повідомляє ITC.

Також ракета Falcon 9 повинна вивести на орбіту два малих космічних апарати дистанційного зондування Землі Global-5 і 6 американської компанії BlackSky. Їх призначено для здійснення мультиспектральної зйомки Землі в оптичному діапазоні з роздільною здатністю близько одного метра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Конкурент SpaceX: українець створив потужну космічну компанію

Це десятий запуск в інтересах проєкту Starlink, який спочатку планували на 22 червня, але кілька разів переносили з різних причин. Його пряму трансляцію ведуть на YouTube-каналі SpaceX.

У рамках місії Starlink 7 на орбіту вирушив перший супутник Starlink із кодовим ім'ям VisorSat із сонцезахисним козирком для обмеження відбивної здатності апарата. Це потрібно, щоб супутники не заважали спостереженням за зоряним небом із Землі. Усі супутники Starlink 9 мають це спеціальне покриття.

Успішний політ корабля Crew Dragon на Міжнародну космічну станцію - це тільки початок. Наступним кроком NASA стане подорож на Місяць і робота там.

Зараз ви читаєте новину «SpaceX запустила в космос партію інтернет-супутників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі