понеділок, 02 липня 2018 15:26

SpaceX відправила робота-інтроверта вивчати космос

SpaceX відправила на Міжнародну космічну станцію вантаж для наукових експериментів.

Серед вантажу - робот-інтроверт, передає Naked-science.

Повне ім'я робота Crew Interactive Mobile Companion - Мобільний інтерактивний помічник екіпажу, або просто Cimon. Це спільний проект європейської компанії Airbus і IBM, який фінансується за рахунок коштів Німецького центру авіації та космонавтики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: SpaceX повідомила про успішне приземлення корабля Dragon

Робот збудований у формі кулі середніх розмірів і має екран з анімованою особою. Він оснащений камерами, мікрофоном та динаміками, а також вентиляторами для переміщення в умовах мікрогравітації і ультразвуковими сенсорами для визначення свого місця в просторі. За запевненням творців, він адаптований до термінів космонавтів і має характер логіко-сенсорного інтроверта.

Провідним компаньйоном робота стане командир МКС - Олександр Герст. Разом вони виконають 3 завдання. Перша - поставити експеримент, покликаний пояснити, як формуються кристали в мікрогравітації. Друга - зібрати кубик Рубіка, а третя - відеоспостереження. Cimon виступить в ролі мобільного відеокамери, що записує обстановку на станції.

  Командир МКС,  Олександр Герст. Фото: NASA
Командир МКС, Олександр Герст. Фото: NASA

SpaceX не зможе цього року відправити туристів у космічний політ навколо Місяця, як це планували раніше. Запуск відкладуть щонайменше до середини 2019 року.

Зараз ви читаєте новину «SpaceX відправила робота-інтроверта вивчати космос». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі