пʼятниця, 27 липня 2018 17:26

Сонце має свій звук - NASA оприлюднило аудіозапис

Сонце має свій звук - NASA оприлюднило аудіозапис
NASA опублікувало звуки Сонця. Фото: УН

NASA опублікувало звуки Сонця.

Фахівці американського космічного агентства протягом 40 днів фіксували вібрації зірки, які перетворили в аудіофайл, повідомили на сайті.

"Як і будь-яка інша зірка, на Сонці відбуваються так звані зоретруси, через що виникають вібрації. Всі сонячні вібрації фіксували за допомогою приладу Мichelson Doppler Imager, який здатний захоплювати доплерівське зміщення спектральних ліній", - кажуть вчені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: NASA опублікувало невідоме фото перших астронавтів на Місяці

Отримані таким чином дані були передані експертам у Стенфордський університет, де вібрації і були перетворені в звук. Прибравши всі сторонні шуми, включаючи звуки від руху самого високочутливого приладу, фахівцям вдалося зробити аудіофайл, прискоривши отримані звуки в 42 тис. разів.

NASA відправить космічний зонд до Сонця. Корабель планують запустити в серпні 2018 року. Після старту з мису Канаверал у Флориді і виходу у відкритий космос корабель розженеться до швидкості в 700 тис. км/год і візьме курс на Сонце.

Виведення космічного апарату на орбіту буде здійснювати ракета Delta IV Heavy. З відстані в 6,5 млн км корабель збиратиме дані про сонячну активність і допоможе вченим спрогнозувати напрямок "викидів" на Сонці, а також дозволить фахівцям прорахувати наслідки електромагнітних бур в майбутньому.

Зараз ви читаєте новину «Сонце має свій звук - NASA оприлюднило аудіозапис». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі