середа, 04 квітня 2018 08:00

Щодня відвідувачі ламають експонати - відкрили музей науки
8

Рік тому у Вінниці відкрився навчально-пізнавальний заклад "Музей науки". Тут діти і дорослі можуть самостійно проводити відомі наукові досліди та ставити цікаві експеременти.

З моменту відкриття його відвідали понад 25 тисяч гостей. У перший день роботи "Музей науки" прийняв 350 відвідувачів.

"В середньому за день до нас приходять до 150 людей. Бувають і дні "затишшя". Це трапилося восени, коли діти пішли на навчання. Тоді за день ми приймали до 30-40 гостей", - розповідає Gazeta.ua адміністратор Віталій.

"Музей науки" у Вінниці
Фото: vinnitsa.info
"Музей науки" у Вінниці
"Музей науки" у Вінниці
"Музей науки" у Вінниці
"Музей науки" у Вінниці

Найпопулярнішими експонатами стали "Кімната Еймса" з тривимірною оптичною ілюзією та "Трансформатор Тесли" із міні-блискавками. Друге місце посідають корпус старого автомобіля "Міліція. Вінниця" і "Будівельний кран" зі справжніми конструкторськими можливостями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відкрили незвичний музей ретро-кіно

За словами адміністратора, щодня відвідувачі ламають щонайменше один експонат. Однак, фахівці з ремонту оперативно усувають поломку.

"Іноді ламають і дорослі. Сили у них більше, а цікавість дитяча. Найчастіше ламають "Помпу для відкачування води" і "Вічний двигун", - говорить Віталій.

Найчастіше музей відвідують діти віком від 8 до 11 років. Для них працівники розробили цікаві шоу та майстер-класи із застосуванням законів хімії та фізики. Підлітки віком 15-17 років приходять рідко.

У музеї є небезпечні експонати. Біля них стоїть знак застереження.

"Був прикрий випадок з краном. Дитині на голову кинули металевий кубик. Довелося обробляти рану на голові. Добре, що маємо аптечку і уміємо надавати ПМД", - говорить адміністратор.

Траплялися і курйозні випадки. Дітям так подобається в музеї, що ховаються і тікають від батьків. Хочуть довше тут побути.

"Хотіли викликати поліцію. Батько залишив 8-річного хлопчика в музеї. Сам пішов на свято. Музей мав уже закриватися, а батька ще не було. Проте тато встиг забрати, бо за інструкцією мали б сина віддати в поліцію", - пригадує Віталій.

Після відкриття "Музею науки" кількість експонатів збільшилася на 15.

"Ідеї для нових експонатів підказують наші відвідувачі. Наприклад, лампочку для трансформатора Тесли запропонував викладач фізики з педагогічного університету. Іноді книга відгуків надихає на нові ідеї,"- сказав адміністратор.

На узбережжя американського штату Флорида море винесло 15-метровий фрагмент корабля. Експрерти повідомляють, що вік знахідки датується XVIII століттям.

Зараз ви читаєте новину «Щодня відвідувачі ламають експонати - відкрили музей науки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі