четвер, 10 вересня 2020 17:37

Що вміє Android 11: Google випустив нову операційну систему

Автор: hi-tech
  Нова ОС Android11
Нова ОС Android11

Компанія Google оголосила вчора про випуск фінальної версії операційної системи Android 11. Її вже можна встановити на деякі смартфони.
З якими смартфонами працює?
Стабільну версію одинадцятки поширили для сумісних смартфонів Pixel (Pixel 2, Pixel 3, Pixel 3a, Pixel 4 і Pixel 4a). А також - OnePlus OnePlus 8 і 8 Pro для Північної Америки, Європи та Індії в рамках програми публічного бета-тесту) , Oppo X2, Reno 3, Realme X50 Pro. Xiaomi також вдосконалить Mi 10 і Mi 10 Pro до Android 11.

Компанія Samsung теж оновлює свої внутрішні сервіси для забезпечення сумісності з новою операційною системою. На її базі випустять оболонку One UI 3.0. Анонс публічного бета-тестування також відбудеться найближчим часом.

Автор: hi-tech
  Нова ОС Android11
Нова ОС Android11

Як встановити?
Є два способи встановити Android 11. Перший - отримати оновлення автоматично, коли воно стане доступним у відповідному розділі налаштувань. Другий - користувачі можуть встановити оновлення на свій пристрій вручну, скориставшись стандартною програмою Android Flash Tool.

Останню версію створено, щоб отримати швидкий доступ до важливої інформації телефона, а саме зручного керування розмовами, підключеними пристроями, конфіденційністю і управління електротехнікою та багато іншого.

Автор: hi-tech
  Нова ОС Android11
Нова ОС Android11


Нові опції Android 11
У Android 11 з'явилося 11 нововведень. Більшість з них стосуються обміну повідомленнями та заощадження часу для пошуку потрібної функції.

Наприклад, тепер можна швидко перемкнутися між пристроями, на яких програється музика, - скажімо, колонкою і навушниками, не перериваючи пісні.


Розмови в додатках для обміну меседжами перемістять у спеціальне місце в розділі повідомлень. Це дає змогу легко керувати своїми розмовами з одного місця.

З'явиться функція запису відео з екрана, яка давно є в оболонках сторонніх виробників, меню вимкнення, розширені налаштування приватності й безпеки, а також підтримка бездротового режиму Android Auto за стандартом.

"Тепер ви зможете налаштувати перегляд поодиноких додатків до мікрофона, камери або інформації про місцезнаходження. Наступного разу, коли з додатком знадобиться доступ, воно зробить запит на нього знову. Якщо ви давно не користуєтеся додатком, то напевно не хочете, щоб у нього залишався доступ до ваших даних. Тепер на пристроях з Android доступ автоматично скидається, а вам при цьому приходить відповідне повідомлення. Якщо вирішите знову запустити програму, зможете відновити налаштування будь-коли", — відзначили розробники.

Також тепер всі розумні пристрої доступні в одному розділі. Аби перейти до нього, слід натиснути та утримувати кнопку живлення. Крім того, у Android є довгий список спеціальних можливостей для людей з особливими потребами. Android 11 тепер використовує "зорову кору на пристрої, яка розуміє вміст екрана і контекст, а також генерує позначки і точки доступу для відповідних команд, які активізують доступний режим". Це означає, що тепер можна легко керувати різними можливостями за допомогою простих голосових команд замість використання купи кнопок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Apple збирається випустити новий доступний смартфон

Минулого року вийшла версія Android Q Beta 1 і Android Q Beta 2, які були доступні лише власникам смартфонів Pixel всіх поколінь. Презентація "десятки" і вихід третьої бета-версії відбулися в рамках щорічної конференції для розробників I / O 2019 компанія Google .

Зараз ви читаєте новину «Що вміє Android 11: Google випустив нову операційну систему». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі