середа, 27 травня 2020 21:59

Скільки українських університетів потрапило в світовий рейтинг кращих

Скільки українських університетів потрапило в світовий рейтинг кращих
Лідер світового рейтингу вишів - Массачусетський технологічний інститут Фото: ustudy.ru

Українські виші увійшли до рейтингу найкращих університетів світу за версією QS World University Rankings 2020.

Найвище місце у списку з-поміж українських навчальних закладів посідає Харківський національний університет імені Каразіна. Він на 491 місці.

На другій сходинці - Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, який зайняв з 541 по 550 місця. Трійку кращих замикає НТУ "Харківський політехнічний інститут" - 651-700 місця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кадри з Донбасу і мультфільми з фетрових іграшок - діти писали реценції на книги сучасних авторів

Також у рейтинг потрапили ще три українські виші. НТУ "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського" - 701-750. Сумський державний університет - 701-750. Національний університет "Львівська політехніка" - 751-800 місця.

В лідерах загального рейтингу - чотири американських і один британський виші. У трійці найкращих - Массачусетський технологічний інститут, Стенфорд і Гарвард. Також у п'ятірці лідерів - Оксфорд і Каліфорнійський технологічний університет.

При укладанні QS World University Rankings автори керуються низкою критеріїв, таких як академічна репутація закладу, індекс цитування статей його представників, відсоток іноземних студентів, репутація ВНЗ серед роботодавців тощо.

Зараз ви читаєте новину «Скільки українських університетів потрапило в світовий рейтинг кращих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі