пʼятниця, 05 березня 2021 07:45

Розсекретили подробиці нової операційної системи Android 12

Розсекретили подробиці нової операційної системи Android 12
Новий інтерфейс матиме низку помітних відмінностей від старого. Фото: pixabay.com

Фанати Google чекають від майбутньої операційної системи Android 12, яка отримала назву Snow Cone, радикальних змін. Android уже запозичив деякі нововведення з iOS 14. Мова про індикатор приватності, який сигналізуватиме, що якийсь застосунок звертається до камери або мікрофона.

Вихід фінальної версії очікується у вересні, але Google вже випустила прев'ю нової операційки. Так, у новій версії Android зробили можливою інсталяцію програм зі сторонніх магазинів, а не тільки з Google Play.

Наразі користувачі можуть ділитися підключенням до Wi-Fi за допомогою QR-коду. У Android 12 процес стане ще простішим. Завдяки окремій кнопці Nearby можна передавати логін і пароль від Wi-Fi-мережі будь-якому користувачеві поруч.

Досі функція автоповороту екрану працювала лише на основі датчиків акселерометра і гіроскопа, а тому з часом смартфон повертає зображення не так, як це зручно користувачеві. Тепер, аби переключитися з пейзажного в портретний режим, смартфон задіюватиме оновлені налаштування фронтальної камери. Датчик фіксуватиме, у якому положенні користувач дивиться на екран, і автоматично повертатиме зображення.

Із новим сервісом GameManager звукові повідомлення не зупинятимуть ігор. Режим автоматично активується під час гри і відключиться після виходу з додатку. Частина виробників смартфонів на Android уже використовують таку функцію, але тепер вона стане частиною операційної системи.

Новий інтерфейс матиме низку помітних відмінностей від старого. Наприклад, закруглені кути спливаючих повідомлень, мінімалістичний дизайн кнопок, компактний головний екран, бежева кольорова схема тощо. Додали також нові теми з керуванням подвійним дотиком, аби налаштувати інтерфейс під себе.

Ще одним нововведенням стане нативне управління однією рукою. Смартфон автоматично переналаштовується під використання відповідним чином. Це зручно, якщо ви їдете в транспорті, наприклад, і однією рукою тримаєтеся за поручні.

Новий віджет систематизує всі дзвінки та повідомлення. Інформація про пропущені виклики або повідомлення буде зібрана в одному місці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: iPhone 12 став успіхом - Apple стрімко наростила прибутки

Gazeta.ua підготувала добірку найкращих додатків-медіаплеєрів. Spotify - додаток для Аndroid. Дозволяє слухати необмежений простір музики відповідно до вподобань. Можна завантажити окрему пісню чи весь альбом одразу. Можна створити власний список відтворення і поділитися ним.

Зараз ви читаєте новину «Розсекретили подробиці нової операційної системи Android 12». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі