вівторок, 03 квітня 2018 12:46

"Розмашистий почерк у комунікабельних" - графолог розповіла, як пізнати людину за почерком

1875 року французький настоятель чоловічого монастиря Жан Іполіт Мішонер вперше вжив термін "графологія", наука, яка вивчає почерк. Називають 7 основних характеристик почерку, за якими можна створити портрет людини: розмір букв, їхній нахил і форма, напрямок почерку, інтенсивність натиску, характер написання слів та загальна оцінка почерку.

Gazeta.ua поспілкувалася з графологом Любов'ю Остролуцькою про те, що можна дізнатися про людину через почерк.

Чи правда, що від характеру та стилю життя людини залежить почерк?

Так. Будь-які зміни в особі одразу видно з почерку, навіть настрій.

Як може стиль життя й характер на ньому відбиватися? Наведіть приклади.

У холериків кружечки різних діаметрів розкидані по всьому аркушу паперу, гачечки не виходять. Вони довго не можуть сидіти, а почерк "танцює". У спокійної врівноваженої людини почерк рівний, літери приблизно однакового розміру. Якщо ж почерк "танцює", це свідчить про те, що особа або має багато захоплень, або неврівноважена. У неконфліктних людей, які уникають напруження, не люблять сваритися, у почерку переважають дугові та петлеві елементи, тобто гострих кутів немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим корисне ведення щоденника

Що говорить про людину її підпис? Які риси можна по ньому спостерігати?

Людина, що підписується повними ініціалами, як правило, відкрита, впевнена в собі, знає, чого хоче від життя, і нічого не приховує, крім того, такі люди завжди доводять розпочату справу до кінця. Якщо в підписі багато кутастих елементів, які не характерні для вашого почерку, то це означає, що ви чимось незадоволені.Якщо ж літери стрибають по паперу - це свідчить про нестабільність. Рішучі люди мають чіткий підпис. Якщо людина намагається втулити якнайбільше в одному рядку, то вона або дуже обмежена в ресурсах (їй бракує паперу), або скупа.

Автор: Colors.life
   Рішучі люди мають чіткий підпис.
Рішучі люди мають чіткий підпис.

Розкажіть детально, у яких людей більш гострі літери, в яких округлі?

Власник округлих букв готовий до діалогу. З ним можна домовлятися, обговорювати нові проекти. Він відмінно працює в колективі, проявляє ініціативу. Незграбні форми говорять про змагальний дух людини, вона не готова йти на компроміс, звикла займати лідируючі позиції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 професій, представники яких найменше сплять

Коли люди вставляють деякі друковані літери між письмовими?

Поєднання двох видів букв позитивно характеризує людину. Це тактовна особистість, з гарним смаком, в міру гостинна і вміє зачаровувати оточуючих.

Про що каже розмашистий почерк, крупні літери, дуже дрібні? А якщо нагнуті не у правий бік, а в лівий?

Розмашистий почерк свідчить про комунікабельність людини, він наділений умінням легко вступати в контакт і знаходити спільну мову з незнайомцями. Дрібні літери кажуть, що перед вами потайна і затиснута особа. Каліграфічне написання притаманне людям акуратним, обов'язковим. Вони готові старанно виконувати будь-які доручення, але не в змозі приймати самостійні рішення. Власники нерозбірливого почерку знервовані, безтурботні і енергійні особи. Якщо при написанні букви рвуться вгору, значить людина по життю оптиміст. Якщо почерк зісковзує з рядка вниз, значить, ви маєте справу з песимістом. Наповзаючі одна на одну букви притаманні економній особистості.За цим критерієм фахівці виділяють два різновиди людей: ті, хто робить дуже сильний нахил літер і ті, хто пише відносно рівно. При цьому слабкий нахил тексту в лівий бік є ознакою сильних індивідуалістів, для яких особисті інтереси завжди будуть головнішими від громадських. Якщо ж ви помітили, що текст написаний з невеликим нахилом у правий бік, це свідчить про виваженість та стабільність характеру. Такі автори завжди відкриті для нових знайомств і спілкування, проте вони схильні до частої зміни настрою. Помітний нахил літер характеризує самодостатніх і незалежних осіб, які мають і обстоюють свою точку зору. Така ознака свідчить про наполегливість і цілеспрямованість людини, її максималізм, який виражається в бажанні процвітати в житті. Крім цього такі люди ревниві і запальні.

Автор: Spy-Soft
  У спокійної врівноваженої людини почерк рівний, літери приблизно однакового розміру.
У спокійної врівноваженої людини почерк рівний, літери приблизно однакового розміру.

Почерк змінюється протягом життя? Чому? За підписом можна щось сказати про характер людини?

Всі дрібні зміни в психологічній, особистій сфері людини відбиваються на почерку несвідомо. Людина пише не замислючись, що її по почерку може прочитати графолог і розказати про її спосіб життя, настрій та емоції.

Де найбільше використовують знання з графології?

У галузі служби безпеки, НR, профорієнтації, психології, криміналістиці, медицині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 способів побороти залежність від соціальних мереж

Зараз ви читаєте новину «"Розмашистий почерк у комунікабельних" - графолог розповіла, як пізнати людину за почерком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі