вівторок, 08 січня 2019 14:24

Розкрили таємницю появи життя на Землі

Розкрили таємницю появи життя на Землі
У NASA розкрили таємницю походження життя на Землі. Фото: WebBlack.net

Учені з космічного агентства NASA завершили експеримент, який довів неземне походження життя на нашій планеті.

Науковці відтворили у лабораторії космічні умови, за яких отримали дезоксирібозу - органічну молекулу, яка становить основу ДНК. Тобто життя могло бути доставлене на Землю з космосу за допомогою космічного тіла, наприклад, комети, пише Science News.

"Це говорить про те, що цей процес відбувається скрізь, принаймні, у нашій галактиці", - говорить астрохімік Мішель Нуево з Дослідницького центру Еймса NASA у Моффетт Філд, Каліфорнія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У NASA сказали, коли вироблятимуть кисень із атмосфери Марсу

Нуево і його колеги охолоджували суміш із замерзлої води та метанолу приблизно до -260 °C. Зсередини вакуумної камери вони обдували лід ультрафіолетовим світлом, імітуючи умови, що зустрічаються в міжзоряних хмарах. Після аналізу вмісту льоду група вчених визначила дезоксирібозу, а також кілька інших видів органічних речовин, отриманих в аналогічних експериментах у минулому.

Людство мріє про колонізацію Сонячної системи і поступово готується до неї. Вчені вважають, що для здійснення таких масштабних планів необхідно знати, як космос впливає на різні аспекти людського тіла. Дослідники з проекту SpaceLife Origins шукають жінок-добровольців, згодних на пологи далеко від Землі.

Зараз ви читаєте новину «Розкрили таємницю появи життя на Землі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі