четвер, 14 вересня 2017 19:19

Розкрили головну небезпеку пізнього батьківства

Розкрили головну небезпеку пізнього батьківства
Міжнародна група дослідників з'ясувала, що батьківство у віці 35 років і старше негативно впливає на фертильність потомства. Фото: Shutterstock

Міжнародна група дослідників з'ясувала, що батьківство у віці 35 років і старше негативно впливає на фертильність потомства.

Фахівці проаналізували дані про стан здоров'я людей, кількість дітей, що народилися у них та вік смерті.

Вибірка включала більше 1,4 млн людей з Канади, Німеччини і Швеції, що жили в період з 1670 по 1850 рік, а також після 1932 року. При цьому враховувалися такі чинники, як вік матерів і забруднення довкілля речовинами, що впливають на фертильність, повідомляє Phys.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як магнітні бурі впливають на здоров'я людини

На думку вчених, такі результати пояснюються тим, що в спермі з віком накопичуються мутації. У свою чергу, це впливає на здатність наступного покоління мати дітей.

Альтернативне пояснення в тому, що пізнє батьківство сприяє меншій прихильності чоловіків до свого потомства, що, у свою чергу, знижує бажання синів і дочок заводити дітей.

Вчені з Китаю розробили пристрій, за допомогою якого кров вироблятиме електричну енергію. Першою піддослідною стала жаба.

Зараз ви читаєте новину «Розкрили головну небезпеку пізнього батьківства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі