середа, 18 серпня 2021 15:47

Роботи Boston Dynamics продемонстрували дива паркуру

Роботи Boston Dynamics продемонстрували дива паркуру
Двоногі роботи Atlas стали самостійнішими й навчилися адаптуватися. Фото: Boston Dynamics

Американська компанія Boston Dynamics, яку наприкінці червня купила Hyundai, оприлюднила нове відео зі своїми роботами Atlas.

На відео, яке оприлюднили на Youtube-каналі компанії, роботи виконують стрибки, долають смугу перешкод і виконують трюки з паркуру.

"Паркур - це ідеальний варіант для експериментів із новою поведінкою. Наші гуманоїдні роботи демонструють легку атлетику, тримаючи рівновагу під час різноманітних вправ, що швидко змінюються і потребують енергійності. Завдяки стрибкам, рівновазі і переворотам ми демонструємо, як розширюємо межі Atlas, аби відкрити наступне покоління мобільності, сприйняття та спортивного інтелекту", - зазначають творці роботів.

Підготовка акробатичного номера тривала декілька місяців. У Boston Dynamics заявили, що двоногі роботи Atlas стали самостійнішими й навчилися адаптуватися, зокрема самостійно оцінювати перешкоди без додаткового програмування.

Компанія планує удосконалити рухи роботів, адже у них є складності з балансуванням корпусу через відсутність хребта та порівняно слабкі суглоби рук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Собаку-робота навчили робити дивовижні речі: відео

Дослідники NASA представили собак-роботів, які зможуть маневрувати під час космічних місій краще, ніж марсоходи. Роботів Au-Spot від Boston Dynamics зі штучним інтелектом оснащують набором сенсорного обладнання, щоб допомогти їм автономно переміщатися по Червоній планеті.

Зараз ви читаєте новину «Роботи Boston Dynamics продемонстрували дива паркуру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі