понеділок, 11 лютого 2019 10:17

Репетиторів зобов'язали декларувати доходи

Репетиторів зобов'язали декларувати доходи
Декларацію необхідно подати за місцем податкової реєстрації. Фото: Afina Education

В Україні репетиторів зобов'язали задекларувати доходи до 1 травня 2019 року.

Подати податкову декларацію за рік і сплатити податок потрібно репетиторам-викладачам, які не є підприємцями, повідомили у Державній фіскальній службі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки грошей задекларували українці торік

Декларацію необхідно подати за місцем податкової реєстрації. На доходи від репетиторства накладатимуть податок у розмірі 18%. Також вираховуватимуть військовий збір за ставкою 1,5%.

Цьогоріч задекларувати доходи українцям потрібно, якщо вони отримані не від податкових агентів – юросіб, ФОПів. Також декларуються іноземні доходи, доходи від здачі майна в оренду, інвестиційний прибуток від операцій з цінними паперами, доходи у вигляді суми боргу, прощеного кредитором, спадщина.

Декларацію можна подати у режимі онлайн із використанням електронного підпису, через уповноважену особу, особисто за місцем реєстрації в податковому органі, відправивши рекомендований лист з повідомленням про доставку не пізніше, ніж за 5 днів до кінцевого терміну декларування. Для підприємців - через електронний кабінет.

Зараз ви читаєте новину «Репетиторів зобов'язали декларувати доходи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі