четвер, 30 травня 2019 15:39

Реформа освіти 2019: що змінилося

Автор: espreso.tv
  Які зміни передбачає закон про освіту
Які зміни передбачає закон про освіту

У четвер, 30 травня, Верховна Рада прийняла в першому читанні проект закону "Про загальну середню освіту". Новий законопроект передбачає ряд змін в процесі навчання.

"Тепер для учнів передбачені механізми побудови власної індивідуальної освіти. Це допоможе, наприклад, учням з інвалідністю успішно влитися в життя звичайної школи", - повідомляє OBOZREVATEL.

Учні, які навчаються вдома, зможуть просто віднести свої навчальні досягнення і отримати документ про повну загальну середню освіту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Випускники влаштували флешмоб у БДСМ-костюмах

Для вчителів з'явиться більше доплат - від 10 до 20% від зарплати за завідування ресурсними кімнатами, кабінетами інформатики та спортивними залами.

Кожен молодий учитель, з навчання прийшовши до закладу, отримає наставника, який буде консультувати, направляти і займатися благополуччям і розвитком педагога.

При цьому, наставник буде отримувати за це 20% доплату до зарплати.

Проект також передбачає, що всі вчителі пройдуть курси підготовки домедичної допомоги.

Учні 6-А класу Карлівської гімназії ім. Ніни Герасименко, що на Полтавщині, самостійно реконструювали старий Фонтан бажань.

Зараз ви читаєте новину «Реформа освіти 2019: що змінилося». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі