четвер, 02 вересня 2021 20:44

Прописку до військкомату можна змінити у "Дії"

Прописку до військкомату можна змінити у "Дії"
Послуга доступна для власників ID-карток. Фото: pinterest.com

У застосунку "Дія" з'явилася нова функція. Відтепер користувачі зможуть змінювати прописку до військомату.

Послуга вже доступна у семи містах України для власників ID-карток, повідомили у пресслужбі Міністерства оборони.

Сервіс буде корисний для тих, хто внесений до Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов'язаних і резервістів. Нова функція допоможе скоротити кількість витраченого часу на реєстрацію.

"Як це працює? Молодь призовного віку, військовозобов'язані чи резервісти заходять на портал "Дія". Людина заповнює електронну заяву, вносить свої особисті дані, в потрібній опції обирає, хто вона - призовник, резервіст чи військовозобов'язаний, вносить особистий номер реєстрації", - пишуть у відомстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українцям пояснили, як отримати Covid-сертифікат у "Дії"

Після запиту додаток надсилає до Єдиного державного реєстру заяву, а перевірена інформація передається до територіальних центрів надання адміністративних послуг.

Наразі "Є-реєестрація" працює в семи містах:

- Харків;

- Вінниця;

- Луцьк;

- Рівне;

- Маріуполь;

- Кривий Ріг;

- Київ.

Цифрові документи почали приймати центри адміністративних послуг Києва. Послуга від 25 серпня доступна в усіх 14-ти ЦНАПах міста. ID-картку, закордонний паспорт, права чи ідентифікаційний код відтепер не потрібно брати із собою.

Зараз ви читаєте новину «Прописку до військкомату можна змінити у "Дії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі