вівторок, 14 лютого 2023 13:20

Презентували телефон

Презентували телефон
145 років тому презентували перший телефон фото: nowuknow

14 лютого 1876 року американський винахідник Александер Белл продемонстрував перший побутовий телефон.

Слухавка Белла служила почергово і для передачі, і для приймання звуку. Вона не мала дзвінка, а виклик абонента відбувався через слухавку за допомогою свистка. Дальність дії такого приладу не перевищувала 500 метрів.

На першість щодо винаходу телефону, окрім Белла, претендувало близько трьох десятків вчених. Йдеться про МакДоноута, Едісона, Грея, Долбіра, Блейка, Ірвіна і Фелькера. Це призвело до виникнення низки судових процесів у США, які лише підтвердили колективність винаходу, визнавши за різними винахідниками першість за окремими пунктами.

B 1877 році винахідник Ваден використав для виклику абоненту телеграфний ключ, який замикав коло дзвінка. Того ж року німецька компанія "Сіменс і Гальске" почала виготовляти телефонні апарати з двома телефонними трубками. Одна слугувала для прийому, інша - для передачі мови.

1973 року випустили перший прототип портативного стільникового телефону — Motorola DynaTAC. Вважається, що перший дзвінок зробили 3 квітня 1973 року, коли винахідник, співробітник Motorola Мартін Купер подзвонив конкуренту з AT&T Джоєлю Енгелю.

Зараз ви читаєте новину «Презентували телефон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі