пʼятниця, 06 вересня 2019 12:35

Правоохоронці повернули університету "Україна" захоплений рейдерами корпус

Правоохоронці повернули університету "Україна" захоплений рейдерами корпус
Навчальний корпус університету "Україна", який намагалися захопити рейдери, повернули студентам та викладачам. Фото: Education.ua

Студенти та викладачі університету "Україна" отримали на початок навчального року приємний подарунок від правоохоронців - їм повернули навчальний корпус, який намагалися захопити рейдери.

Історія почалася ще у 2008 році, коли університет взяв кредит у банку "Хрещатик". Заставою за кредитом було визначено один із корпусів. Після банкрутства банку власником права вимоги по кредиту стало приватне товариство, яке й підозрюють у рейдерських планах щодо майна.

Без формальних попереджень університету кредитор вирішив замість коштів по кредиту отримати цілу будівлю, і в результаті наприкінці 2017 року в державному реєстрі прав на нерухоме майно з'явився запис щодо зміни власника. Особливо болючим для студентів було те, що саме в цьому корпусі навчалися особи з інвалідністю - унікальний для наших навчальних закладів прецедент.

У 2019 році представники університету виграли судові позови щодо захисту свого майна, а правоохоронні органи розслідують дії держреєстратора, який і змінив власника майна.

Адміністрація знову отримала доступ до навчальних приміщень, а студенти - до своїх курсів.

Жорсткі заяви нової влади щодо боротьби з рейдерами і "чорними реєстраторами" вселяють надію, що і цей, і подібні спори вирішуватимуться на користь добросовісних власників, а не рейдерів та махінаторів.

Зараз ви читаєте новину «Правоохоронці повернули університету "Україна" захоплений рейдерами корпус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі