середа, 12 травня 2021 07:58

Повідомили, скільки супутників Україна запустить до 2025 року

Повідомили, скільки супутників Україна запустить до 2025 року
Крім "Січ 2-30 (2-1)", запустять іще шість супутників. Фото: pixabay.com

У межах реалізації нової космічної програми на 2021-2025 роки Державне космічне агентство України планує запустити в космос сім супутників.

Про це заявив голова Держкосмосу Володимир Тафтай, передає "Перший Діловий".

"Стоять дуже амбітні цілі. Це - створення української супутникової групи. Крім "Січ 2-30 (2-1)", запустимо ще шість супутників. Вони будуть орієнтовані на дистанційне зондування Землі. Тобто фотографування поверхні планети з космосу для цілей оборони, безпеки економіки, використання корисних копалин, інших природних ресурсів, а також запобігання або раннього виявлення катастроф, пожеж і повеней", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зонд NASA повертається на Землю зі зразками з астероїда

Назвали кінцеву вартість угоди з американською компанією SpaceX щодо запуску українського супутника "Січ 2-30 (2-1)". Вона коштуватиме приблизно $2 млн. "Січ 2-30 (2-1)" планують запустити до кінця 2021 року. Попереднє українське розроблення, космічний супутник "Либідь", зберігається в напівготовому стані на російському підприємстві "Інформаційні супутникові системи" в Красноярську.

Зараз ви читаєте новину «Повідомили, скільки супутників Україна запустить до 2025 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі