середа, 07 жовтня 2020 15:52

Показали дивовижні знімки галактичної туманності Кіля

Показали дивовижні знімки галактичної туманності Кіля
За словами фізика, астрономи отримали фотографії туманності Кіля з роздільною здатністю у 10 разів більшою, ніж зображення, зроблені без адаптивної оптики. Фото: International Gemini Observatory

Астрономи Х'юстонського університету Райса зробили найбільш деталізовані кадри галактичної туманності, що знаходиться у сузір'ї Кіля.

Знімки були зроблені завдяки телескопу міжнародної обсерваторії Gemini Observatory, що розташована у Чилі, повідомляє Science Alert.

"Результати вражають. Ми бачимо безліч деталей, які ніколи раніше не спостерігали на краю хмари, включаючи довгу серію паралельних хребтів, які могли бути створені магнітним полем. Також бачимо майже ідеально гладку синусоїду та фрагменти у верхній частині, які, здається, знаходяться в процесі відсікання від хмари сильним вітром", - зазначив фізик Патрік Хартіган.

За словами фізика, астрономи отримали фотографії туманності Кіля з роздільною здатністю у 10 разів більшою, ніж зображення, зроблені без адаптивної оптики, і приблизно вдвічі різкішими за ті, що зроблені телескопом Хаббл. Кадри показали нові подробиці взаємодії хмари пилу й газу та скупчення молодих великих зірок поблизу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Велика і швидкоплинна: астрономи зробили фото найкрасивішої планетарної туманності

Астрономи із міжнародної обсерваторії Gemini Observatory зробили видовищний знімок планетарної туманності CVMP 1. Її називають найкрасивішою планетарною туманністю. Вона розташована за 6,5 тис. світових років від Землі в сузір'ї Циркуль.

Зараз ви читаєте новину «Показали дивовижні знімки галактичної туманності Кіля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі