четвер, 04 березня 2021 12:16

Почали виробництво кишенькових транзисторних приймачів

Почали виробництво кишенькових транзисторних приймачів
Почали виробництво кишенькових транзисторних приймачів фото: all-audio.pro

4 березня 1955 року невелика японська фірма Sony, новачок на ринку, приступила до випуску кишенькових транзисторних приймачів.

Приймач дійсно був маленький, у кишеню звичайної сорочки він не влазив. Для комівояжерів компанія пошила спеціальні сорочки зі збільшеними кишенями, щоб вони могли при продажі продемонструвати, як легко туди входить приймач.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мікрофон продали за 1 млн 392 тис. грн

Sony зробила своє ім'я на хорошому і привабливому дизайні і нововведеннях. Особливу роль компанія приділяла зменшенню розмірів своїх виробів.

Транзистори є основними елементами сучасної електроніки. Зазвичай їх застосовують в підсилювачах і логічних електронних схемах. У мікросхемах в єдиний функціональний блок об'єднані тисячі й мільйони окремих транзисторів.

Компанію Sony засновали 1946 року. Це зробили інженер Масар Ібук і молодий фізик Акіо Моріт. Компанія мала достатньо складну, довгу назву - "Токійська телекомунікаційна інженерна корпорація".

Зараз ви читаєте новину «Почали виробництво кишенькових транзисторних приймачів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі