четвер, 15 квітня 2021 16:32

Під виглядом "Нової пошти" - виявили небезпечний вірус

Під виглядом "Нової пошти" - виявили небезпечний вірус
Під виглядом "Нової пошти" - виявили небезпечний вірус фото: ITC.ua

Урядова команда реагування на комп'ютерні надзвичайні події України CERT-UA виявила новий шахрайський метод у мережі. Хакери розсилають шкідливе програмне забезпечення, маскуючи його під повідомлення від "Нової пошти".

Якщо користувач перейде за небезпечним посиланням, то натрапить на архів, що містить шкідливе програмне забезпечення Agent Tesla, інформує пресслужба CERT-UA.

Листи містять інформацію нібито від "Нової пошти" про відправку вантажу. Користувача просять перейти за посиланням для перегляду деталей відправки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не WhatsApp - яким месенджером користується Марк Цукерберг

Масові розсилки торкнулися електронних поштових адрес державних органів України.

Agent Tesla є вдосконаленим трояном віддаленого доступу - RAT. Вірус може відстежувати й збирати дані про введення даних з клавіатури, а також робити скріншоти та отримувати облікові дані з браузерів чи поштових служб користувачів.

Соціальна мережа для пошуку і встановлення ділових контактів LinkedIn піддалася хакерській атаці. Дані 500 млн профілів опинилися в руках хакера, і він готовий їх продати. Встиг опублікувати приклад з 2 млн записів.

Зараз ви читаєте новину «Під виглядом "Нової пошти" - виявили небезпечний вірус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі