середа, 08 березня 2023 08:49

Перша жінка отримала ліцензію пілота

8 березня 1910 року французька авіаторка Раймонда де Ларош офіційно стає першою жінкою, яка отримала ліцензію пілота.

Автор: wikipedia.org
  Перша жінка отримала ліцензію пілота
Перша жінка отримала ліцензію пілота

Авіатор Шарль Вуазен дозволив їй піднятися в повітря на її аероплані 22 жовтня 1909 року. Шарль Вуазен дозволив проїхати на апараті лише по землі, але вона не послухалася і пролетіла кількасот метрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відбувся перший безпосадковий політ навколо земної кулі

1914 року де Ларош роз'їжджала з "літаючим цирком" по Європі, виступала в Каїрі і Санкт-Петербурзі. Під час Першої світової війни де Ларош відсторонили від польотів. Вона працювала водієм у французькій армії.

Автор: viromiro
  Перша жінка отримала ліцензію пілота
Перша жінка отримала ліцензію пілота

1919 року де Ларош поставила два "жіночих" світові рекорди - на висоту і дальність польоту. 18 липня 1919 року вона і пілот двомісного літака, на якому планувала здавати іспит на допуск до професійних польотів, загинули в авіакатастрофі на аеродромі Кротуа. Перші газетні повідомлення стверджували, що де Ларош особисто пілотувала літак. Пізніше з'явилося повідомлення, що вона летіла пасажиркою.

Першим літаком, на якому люди змогли відірватися від землі та зробити горизонтальний політ, став "Флаєр". Його побудували брати Орвілл і Вілбер Райт у США.

Зараз ви читаєте новину «Перша жінка отримала ліцензію пілота». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі