Ексклюзиви
неділя, 19 липня 2020 11:16

Не заклеюйте веб-камери на MacBook – Apple звернулась до користувачів

Не заклеюйте веб-камери на MacBook –  Apple звернулась до користувачів
Apple звернулася до користувачів MacBook. Фото Рейтер

Компанія Apple випустила мануал із закликом не заклеювати камери на ноутбуках MacBook Pro, оскільки це може привести до поломки пристрою.

Як повідомляє AIN.ua, кілька років тому в мережі стало вірусним фото глави Facebook Марка Цукерберга, який працює за MacBook Pro з заклеєною скотчем веб-камерою. Аналогічним чином поступають користувачі по всьому світу, виходячи з того, що доступ до камери можуть отримати хакери.

В Apple такі заходи безпеки вважають зайвими, адже FaceTime HD веб-камери її ноутбуків оснащені спеціальним світловим індикатором. Якщо він горить, камера активна, а при відсутності індикації турбуватися немає про що. Завдяки індикатору користувач завжди знає, чи включена камера.

Водночас, наклейка на камеру може призвести до ушкодження екрана при закритті ноутбука, оскільки проміжок між дисплеєм і клавіатурою у "макбуків" мінімальний. Заклеїти камеру можна, але лише матеріалом товщиною не більше 0,1 мм (товщина аркуша паперу для друку). Якщо користувач не впевнений, якої товщини скотч або стікер хоче використовувати, камеру краще не заклеювати зовсім.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як 5G впливає на здоров'я людини

У компанії нагадали, що користувачі можуть заборонити додаткам використовувати камеру, або обмежити їх у правах. Це можна зробити в System Preferences пристрою.

Зараз ви читаєте новину «Не заклеюйте веб-камери на MacBook – Apple звернулась до користувачів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути