четвер, 16 листопада 2017 12:40

Назвали сфери, де працює найбільше жінок

Назвали сфери, де працює найбільше жінок
У педагогічній сфері здебільшого працюють жінки. Фото: відкриті пошукові мережі

У сфері фінансів працює набагато більше жінок, ніж чоловіків. Вони складають 86 % фахівців цієї галузі. Такі висновки зробила HR-експерт ресурсу rabota.ua Тетяна Пашкіна. Вона склала рейтинг професійних сфер, де переважно працюють жінки.

Фінансова сфера. Тут працює найбільше жінок — 86%. Найчастіше вони займають посади бухгалтерів, податкових працівників. Фінансові директори, здебільшого, саме чоловіки, пише ресурс ukrainky.com.

Педагогічна сфера трохи поступається в кількості фахівців жіночої статі. Вони займають посади вчителів, викладачів і репетиторів. Рівноцінно з педагогікою жінок багато в сферах оздоровлення, спорту і туризму. Також — у медицині, фармацевтиці і сфері управління персоналом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як знайти роботу після зміни професії: поради експертів

У сфері культури і шоу-бізнесу 70 % фахівців - дівчата.

Чимало жінок в державних структурах, у видавничій справі та ЗМІ. Як зазначає HR-експерт, 2/3 панянок працюють на рядових посадах, а от на топ-менеджерські претендує тільки п'ята частина представниць прекрасної статі.

Жінки активно атакують і суто "чоловічі" галузі та професії. Так, значно побільшало жінок серед водіїв таксі. Більше того, часто клієнти просять, щоб водієм була саме жінка, бо культура їх поводження на дорогах й у спілкуванні з пасажирами зазвичай вища.

Інтернет-технології також все більше поповнюються жіночими кадрами. Жінки тут працюють тестувальницями, бізнес-аналітиками, програмістками. Дівчата на вищих керівних посад в IT-компанії — рідкість.

Держстат визначив найбільш високооплачувані професії в Україні. Найвищий рівень заробітної плати у громадян, що працюють в сфері авіаційного транспорту - в середньому 29 610 грн. На 2-му місці за рівнем зарплат фінансисти і страховики - 12 521 грн. Замикають топ-трійку працівники телекомунікаційної сфери - 11 557 грн.

Зараз ви читаєте новину «Назвали сфери, де працює найбільше жінок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі