середа, 05 серпня 2020 11:39

Науковці з'ясували, що динозаври хворіли на рак

Науковці з'ясували, що динозаври хворіли на рак
Динозаври хворіли на рак - учені. Фото: Pixabay

У кістці динозавра, який жив 77 млн років тому, дослідники вперше виявили рак.

Група канадських учених із Королівського музею Онтаріо і Університету Мак-Мастера діагностувала сліди раку в кістці динозавра, повідомляє IFL Science.

Коли експерти знайшли пошкодження в малогомілковій кістці динозавра, то подумали, що це перелом, який частково зажив. Однак згодом низка аналізів та досліджень довели, що динозавр страждав на остеосаркому – рак кісток.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учені заявили, що вперше знайшли водоплавного динозавра: й усі знають цього монстра

Велика інвазія раку по всій кістці древньої істоти дає привід припустити, що хвороба у тварини була протягом тривалого періоду і могла проникнути в інші системи організму.

Науковці вважають, що нове дослідження задає новий стандарт для діагностики незрозумілих захворювань, сіди яких знаходять у скам'янілостях динозаврів.

Череп завдовжки 7,1 мм знайшли всередині шматка бурштину з північної частини М'янми. Каменю 99 млн років. Палеонтологи вважають, що череп належав крихітному динозавру.

Зараз ви читаєте новину «Науковці з'ясували, що динозаври хворіли на рак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі