субота, 18 серпня 2018 14:42

NASA опублікували унікальну панораму із 15 тис. галактик

За допомогою телескопа Hubble американська космічна агенція NASA створила панораму із 15 тис. галактик. У близько 12 тис. із них народжуються нові зірки

Знімок дав можливість астрономам скласти враження про те, яким був наш всесвіт 11 млрд років тому - на етапі найбільш активного формування зірок, повідомляє Daily Mail.

Зробити знімок вдалося завдяки тому, що телескоп може уловлювати ультрафіолетове світло. Промені цього спектру були частиною пазлу, якої бракувало. Земна атмосфера не пропускає велику їх частину. Але космічний телескоп їх бачить.

Автор: NASA
  Унікальна панорама дала науковцям зрозуміти, як росли і формувалися галактики
Унікальна панорама дала науковцям зрозуміти, як росли і формувалися галактики

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На орбіту вийшов український супутник

Тепер науковці змогли об'єднати знімки ультрафіолетового, а також видимого й інфрачервоного світла. Найдальші галактики видно лише завдяки інфрачервоному випромінюванню. Ті, що ближче, дають більш широкий спектр. Порівнявши змінки народження зірок у дальшому і ближчому космосі, астрономи побачили, як розросталися і формувалися галактики.

NASA показало унікальні кадри, що демонструють "відступ" льодовика Колумбія на Алясці. За час спостережень відступив на понад 20 км у напрямку на північ.

Зараз ви читаєте новину «NASA опублікували унікальну панораму із 15 тис. галактик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі