понеділок, 03 вересня 2018 13:52

NASA оголосило "марсіанський" конкурс з призом мільйон доларів

NASA оголосило "марсіанський" конкурс з призом мільйон доларів
NASA почало конкурс CO2 Conversion Challeng. Фото: NASA

Американське космічне агентство NASA почало конкурс CO2 Conversion Challenge. Його приз - $1 млн.

Охочі взяти участь у конкурсі повинні створити технологію перетворення вуглекислого газу на глюкозу в марсіанських умовах. Потім глюкозу можна використовувати для годування різних мікроорганізмів, повідомляють на сайті NASA.

"Забезпечення стійкого життя людей на іншій планеті потребує великих ресурсів. Ми не зможемо принести все, що нам потрібно. Ми повинні проявити творчий підхід. Якщо ми зможемо перетворити існуючий і багатий ресурс, такий як вуглекислий газ, в різноманітні корисні продукти, космічні та наземні додатки нескінченні", - каже програмний менеджер програми NASA Centennial Challenges Монсі Роман.

Вуглець і кисень є молекулярними будівельними блоками цукрів. Розробка ефективних систем, які можуть виробляти глюкозу з вуглекислого газу, допоможе просунути нову область технології виробництва біомаси на Землі, кажуть фахівці.

Конкурс має два етапи. На першому учасники повинні представити концепцію та опис процесів перетворення вуглекислого газу в глюкозу. Після цього фахівці NASA залишать 5 команд. Кожній дадуть $50 тис. на роботу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: NASA опублікували унікальну панораму із 15 тис. галактик

На другому етапі команди презентуватимуть робочий прототип своєї системи. Переможці отримають призовий фонд у $750 тис.

Участь у конкурсі можуть взяти лише громадяни Сполучених Штатів або власники грін-карт. Реєстрація триває до 24 січня 2019-го. Відправити заявку можна до 28 лютого. Експертне журі першого етапу працюватиме в березні та квітні. Про терміни проведення другого етапу інформації ще немає.

У NASA показали фотографію планетарної туманності в сузір'ї Центавра.Туманність знаходиться на відстані 4900 світлових років від Землі.

Зараз ви читаєте новину «NASA оголосило "марсіанський" конкурс з призом мільйон доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі