понеділок, 02 січня 2017 10:06

Найчастіше блискавка б'є по Африці - дослідження

Найчастіше блискавка б'є по Африці - дослідження
EmoSurf.com

Кліматологи із США і Бразилії назвали 500 областей Землі, де частота ударів блискавок перевищує 50 ударів на рік на квадратний метр. Майже половина цих місць - в Африці.

Передає Science.

Вчені проводили супутникові дослідження протягом останніх 16 років. Спеціальна камера фіксувала денні і нічні грози. Супутник обертався над екваторіальними областями, від 38 градусів південної широти до 38 градусів північної широти. Кожну точку цієї смуги апарат спостерігав до 10 хвилин в день.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: NASA опублікувало фото дивного предмета на Марсі

Найчастішим місцем для гроз виявилося озеро Маракайбо у Венесуелі - нічні грози на ньому розвиваються в середньому 297 днів на рік. Вчені також вказали 500 областей Землі, де частота ударів блискавок перевищує 50 ударів на рік на квадратний метр. Майже половина цих місць розташовується в Африці, в западині Конго.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Науковці визначили дату апокаліпсису

Також блискавки часто б'ють в прибережних областях Куби, Саудівської Аравії і Ємену. Велика частка місць-рекордсменів відноситься до гірських регіонів: Анди, Сьєрра-Мадре, високогір'я камерунського лінії, гори Мітумба, Гімалаї, гірські хребти Індонезії і Папуа Нової Гвінеї.

Щосекунди в світі вирують близько 1,8 тис. гроз. Щороку Земля відчуває в середньому 25 млн ударів блискавок або більше сотні тисяч гроз. Це більше, ніж 100 ударів блискавок в секунду. Середній удар блискавки триває чверть секунди. Людина може почути грім за 20 км від блискавки. Середня довжина розряду блискавки становить 3-4 км. Енергія, що міститься в одному розряді блискавки, може живити 100 ватну лампочку протягом 90 днів.
Зараз ви читаєте новину «Найчастіше блискавка б'є по Африці - дослідження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі