вівторок, 08 червня 2021 15:07

Найбільший на континенті: учені виявили новий вид динозаврів

Найбільший на континенті: учені виявили новий вид динозаврів
Австралотитани населяли Австралію понад 96 млн років тому. Фото: pixabay.com

Австралійські науковці підтвердили відкриття нового виду динозаврів, чиї рештки є найбільшими серед знайдених на континенті.

Довжина рептилій сягала 30 м. Вид назвали австралотитан і зарахували до списку 15 найбільших динозаврів світу, пише Reuters.

Уперше кістки австралотитана знайшли 2007 року на фермі, якою володіли двоє палеонтологів Робін та Стюарт Маккензі. Дослідження кісток тривало понад 14 років, оскільки ті крихкі та габаритні. Експерти довго намагалися класифікувати динозавра, але зрештою зрозуміли, що це новий вид, який раніше ніхто не досліджував.

Австралотитани населяли Австралію понад 96 млн років тому. Команда дослідників назвала динозавра Купером, оскільки його знайшли неподалік річки Купер-Крік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На березі Чорного моря знайшли рештки найдавнішої тварини

На півночі Чилі вчені виявили новий вид динозаврів. Їм вдалося зробити це завдяки знайденим частинам скелета. Останки істоти розташовувались у пустелі Атакама, поблизу міста Копіапо. Травоїдний титанозавр мав маленьку голову, довгу шию та незвично плоску спину. Істота жила в пишному ландшафті квітучих рослин, папоротей та пальм.

Зараз ви читаєте новину «Найбільший на континенті: учені виявили новий вид динозаврів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі