вівторок, 18 квітня 2017 17:51

Можливі проблеми на орбіті Землі

Можливі проблеми на орбіті Землі
Сноб

Вчені розповіли про можливі проблеми на орбіті Землі. Запуск тисяч дешевих телекомунікаційних супутників може призвести до збільшення обсягу космічного сміття та зростання кількості зіткнень у просторі. Про це передає BBC.

"У виробництві супутників відбулися значні зміни. Вартість виробництва одного телекомунікаційного супутника зазвичай сягає сотень мільйонів фунтів, проте у серійному виробництві супутники коштуватимуть набагато дешевше", – наголошує автор дослідження Г'ю Льюїс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені сфотографували темну матерію

За його словами, 2018 року людство запустить в космос значно більше супутників, ніж зазвичай. Зараз їх налічують близько 1300 у космосі. Тому проблема зіткнень актуальна. Фахівці переконують, що є способи, які мінімізують можливість космічних аварій.

"Після закінчення місії супутника варто його опустити на низьку орбіту, щоб він згорів в атмосфері. Також потрібно зменшувати розміри і вагу апаратів та організовувати спецмісії із зняття з орбіти несправних супутників".

В умовах конкуренції, зазначають вчені, не усім вдасться дотримуватися таких нормативів. Тому небезпека перенасичення космічного простору навколо Землі існуватиме.

Астронавти виявили чорні діри, які за своїми розмірами вп'ятеро більші за Сонце. Вони можуть займати набагато більше місця серед карликових галактик, ніж вважали раніше.

Зараз ви читаєте новину «Можливі проблеми на орбіті Землі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі