вівторок, 27 липня 2021 08:45

МОН запровадило нові оцінки для школярів

МОН запровадило нові оцінки для школярів
Учнів початкових класів оцінюватимуть по-новому. Фото: pixabay.com

Міністерство освіти й науки України змінило оцінювання результатів навчання школярів 1-4 класів.

Замість звичних балів запропонували використовувати вербальну оцінку (оцінювальне судження) і рівневу оцінку (оцінювальне судження із зазначенням рівня результату). Їх можна висловлювати усно й письмово.

Рівень результату навчання рекомендовано визначати з урахуванням динаміки його досягнення та позначати літерами:

початковий (П);

середній (С);

достатній (Д);

високий (В).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки українців підтримують вивчення російської у школах

"Результати оцінювання особистісних надбань учнів у 1-4 класах рекомендовано висловлювати вербальною оцінкою, об'єктивних результатів навчання у 1-2 класах - вербальною оцінкою, у 3-4 класах - вербальною або рівневою оцінкою за вибором закладу", - ідеться в рекомендаціях.

З 1 вересня в українських школах планують запровадити нове меню. Його розробили цьогоріч згідно з оновленими нормами харчування. Проте представлені технічні карти й страви спричинили критику з боку професійних кухарів. Експерти заявили про порушення температурних режимів під час зберігання та приготування їжі, недотримання нових вимог щодо вмісту солі, цукру, і вільну інтепретацію страв.

Зараз ви читаєте новину «МОН запровадило нові оцінки для школярів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі