середа, 21 квітня 2021 13:49

Міста на Марсі: показали архітектурний проєкт
9

Міста на Марсі: оприлюднили архітектурний проєкт
Фото: ABIBOO Studios
Міста на Марсі: оприлюднили архітектурний проєкт
Міста на Марсі: оприлюднили архітектурний проєкт
Міста на Марсі: оприлюднили архітектурний проєкт
Міста на Марсі: показали архітектурний проєкт

Компанія ABIBOO Studios оприлюднила архітектурний проєкт п'яти міст, які в майбутньому побудують на Марсі. Зокрема, зведуть столицю Червоної планети – Нюва.

Кожне місто вміщуватиме принаймні 200-250 тис. людей, повідомляє сайт розробника.

Усі території матимуть свої переваги. Наприклад, місто Абалос, яке побудують на Північному полюсі, матиме вільний доступ до льоду. Водночас місто Маринери побудують поруч із найширшим каньйоном Сонячної системи.

Усі міста на планеті матимуть житлові райони, офісні приміщення та штучні парки. Будівлі відрізнятимуться від тих, які ми можемо бачити на Землі. Зокрема, марсіанські аналоги захищатимуть населення від радіації та можливих метеоритів, тоді як земні вибухали б від тиску.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Землі максимально наблизилася комета Галлея

"Сонячне й гамма-випромінювання на Марсі змусили нас будувати простори, які не піддаються безпосередньому небу", - зазначив автор проєкту.

Столиця Нюва матиме вертикальний вигляд міста всередині скелі. У ній прокладуть тунелі та встановлять модулі з житловим і робочим середовищами. Вони матимуть трубчасту форму діаметром у 10 м і завдовжки 60 м. Усі вони будуть пов'язані між собою тривимірною мережею тунелів.

Модулі з'єднають високошвидкісними ліфтами. Усі перевезення в межах міста здійснюватимуть у приміщеннях під тиском на електромобілях. А міжміське сполучення відбуватиметься на автобусах або потягах, що пересуватимуться твердими дорогами.

Окрім цього, на планеті створять лікарні, школи, університети, спортивні й культурні установи, а також торгові майдани й залізничні станції.

Гелікоптер Ingenuity здійснив перший політ на Марсі. Він прибув до Червоної планети разом із марсоходом Perseverance. У NASA називають цей момент історичним, адже вперше судно здійснило контрольований, керований політ за межами Землі.

Зараз ви читаєте новину «Міста на Марсі: показали архітектурний проєкт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі