вівторок, 02 серпня 2016 14:56

Міносвіти гарантує бюджетні місця абітурієнтам, батьки яких загинули під час АТО

Міносвіти гарантує бюджетні місця абітурієнтам, батьки яких загинули під час АТО
mon.gov.ua

Міністерство освіти і науки спростило механізм для вступу абітурієнтів, у яких батьки чи один з батьків загинули під час участі в АТО.

Для цього потрібно надіслати свої дані на адресу [email protected], повідомляє прес-служба відомства.

"Вступникам, у яких батьки (один із батьків) загинули (загинув) під час участі в антитерористичній операції, захищаючи незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, або померли (помер) внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних у районах проведення антитерористичної операції та які не вступили на навчання до вищих навчальних закладів на місця державного замовлення, Міністерство освіти і науки гарантовано виділить бюджетні місця", - повідомляють у департаменті вищої освіти МОН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-20 вузів, у яких збільшили держзамовлення

Абітурієнти, які належать до зазначених вище категорій, повинні надіслати свої дані на електронну адресу [email protected] - прізвище, ім'я по батькові, рік народження, контактний мобільний телефон, а також зазначити спеціальність та вищий навчальний заклад, куди відбувався вступ.

Коли міністерство отримає дані - невідкладно зв'яжеться з керівництвом відповідного вищого навчального закладу і передасть йому всю інформацію.

Після цього університет має щонайшвидше зв'язатися з абітурієнтом та підготувати звернення до Міністерства стосовно виділення місць державного замовлення для вказаної категорії вступників.

Такий механізм розробили для того, аби полегшити бюрократичну процедуру для абітурієнтів та мінімізувати зловживання з боку вищих навчальних закладів.

Нагадаємо, вчора оприлюднили результати вступної кампанії. Її розіслали абітурієнтам в "особисті кабінети", а на порталі vstup.info оприлюднять цю інформацію найближчим часом.

Зараз ви читаєте новину «Міносвіти гарантує бюджетні місця абітурієнтам, батьки яких загинули під час АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі