четвер, 03 грудня 2020 20:46

Мінцифри витратить 128 млн грн на підвищення доступу до електронних послуг

Мінцифри витратить 128 млн грн на підвищення доступу до електронних послуг
Планують покращити доступ до державних послуг для вразливих груп навселення. Фото: pexels.com

Міністерство цифрової трансформації України використає 128 млн грн для підвищення доступу населення до електронних послуг.

Проєкт бюджету на 3 роки має назву "Електронні, інклюзивні, доступні: підтримка цифровізації державних послуг в Україні". Здійснюється за фінансування Уряду Швеції та Програма розвитку ООН, передає Мінцифри.

Програма має забезпечити можливості старших людей, осіб з інвалідністю, громадян за межею бідності, селян, етнічних меншин, внутрішньо переміщених осіб та ветеранів.

Цифрові рішення для кожної з цих груп будуть відрізнятися, сказали в міністерстві.

"Потрібно розробити відповідні моделі, що би враховували ці відмінності для досягнення максимального комфорту користувачів та ефективності онлайн або мобільних рішень", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нерухомість українців внесуть до єдиного реєстру

У рамках програми будуть працюватимуть над комплексними послугами для людей із вразливих верств населення, розробкою програмного забезпечення, покращенням рівня комунікації щодо електронних послуг

Міністерство цифрової трансформації планує запустити багбаунті для білих хакерів, щоб знайти вразливості додатку "Дія". Призовий фонд - $35 тис. або 1 млн грн, написав міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Telegram.

Зараз ви читаєте новину «Мінцифри витратить 128 млн грн на підвищення доступу до електронних послуг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі