четвер, 04 березня 2021 10:26

Мікрофон продали за 1 млн 392 тис. грн

Мікрофон продали за 1 млн 392 тис. грн
Мікрофон продали за 1 млн 392 тис. грн фото: kp.20minut

4 березня 1877-го американський винахідник Еміль Берлінер отримав патент на перший вугільний мікрофон. Цю дату вважають днем народження мікрофона.

До цього, 1876 року, шотландський вчений Олександр Белл презентував прототип мікрофона – рідинний передавач. Він працював за допомогою води та кислоти.

У трубковому резервуарі плавала пергаментна діафрагма, до якої приєднували дріт. Коли людина починала говорити, діафрагма коливалася. Дріт доторкався до води, та утворювався звук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Презентували нове покоління iPad

Це й дало поштовх до майбутнього винаходу Еміля Берлінера. Він створив вугільний мікрофон, який використовує властивість вугільного порошку змінювати опір залежно від сили стиску порошку мембраною, що коливається під дією звукового тиску.

Олександр Белл, дізнавшись про це, подав позов до суду. У результаті він отримав негативний результат і вирішив викупити патент Берлінера за $50 тис., приблизно 1 млн 392 тис. грн.

Згодом Олександр Белл запросив Еміля Берлінера на роботу до власної компанії Bell Telephone Company. Там Еміль отримав посаду спеціаліста з телефонної техніки. Таким чином конфлікт вичерпали.

1 березня 1988 року компанія Apple Computer анонсувала вихід нового пристрою CD-ROM у комп'ютерах Apple II та Macintosh.

Зараз ви читаєте новину «Мікрофон продали за 1 млн 392 тис. грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі