пʼятниця, 26 червня 2020 10:40

Маск запустить у космос ще 57 супутників

Маск запустить у космос ще 57 супутників
Супутники будуть забезпечувати планету інтернетом. Фото: Reuters

SpaceX запустить чергову партію з 57 мікросупутників для розгортання глобальної мережі інтернет-покриття системи Starlink.

"Запуск 57 супутників Starlink і двох космічних апаратів BlackSky збираємося провести о 16:18 за часом Східного узбережжя США", - йдеться в повідомленні компанії.

Пуск вже кілька разів переносили через негоду. Його проведуть зі стартового комплексу 39A на космодромі на мисі Канаверал. Погодні умови в районі космодрому на 60% сприяють для його проведення.

Два малих космічних апарати дистанційного зондування Землі Global-5 і 6 американської компанії BlackSky будуть займатися мультиспектральною зйомкою Землі в оптичному діапазоні з роздільною здатністю близько 1 м.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Crew Dragon полетів: ракету разом з кораблем запустили на МКС - прямий ефір (оновлено)

У разі успішного запуску компанія SpaceX буде мати на орбіті близько 600 космічних апаратів. Усього планує розгорнути орбітальне угруповання з 12 тис. космічних апаратів для створення повномасштабної мережі, яка дозволить забезпечити жителів Землі широкосмуговим доступом в інтернет в будь-якому куточку планети.

У ніч на четвер, 4 травня, ракета-носій Falcon-9 разом із 60 супутниками Starlink успішно стартувала з мису Канаверал штату Флорида. За повідомленням компанії SpaceX, тепер кількість виведених на орбіту супутників сягнула 480.

Зараз ви читаєте новину «Маск запустить у космос ще 57 супутників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі