пʼятниця, 30 квітня 2021 08:35

Маск не зможе цьогоріч відправити на Місяць свою ракету

Маск не зможе цьогоріч відправити на Місяць свою ракету
Під час IM-1 посадковий модуль Nova-C здійснить прилунення у Морі ясності. Фото: Reuters

Американська приватна космічна компанія Ілона Маcка SpaceX відклала запуск першої місячної місії IM-1, у рамках якої до супутника Землі відправлять посадковий модуль Nova-C.

Якщо раніше запуск планували на кінець 2021 року, то тепер – на перший квартал 2022-го, пише портал SpaceNews. Перенесення відбулося з ініціативи оператора пускових послуг.

"Враховуючи особливі вимоги до місії IM-1, найближча можливість для старту відкриється у першому кварталі 2022 року", - стисло прокоментували причину перенесення місії у SpaceX.

Старт IM-1 має стати першим випадком використання багаторазової ракети SpaceX для відправки чого-небудь на траєкторію польоту до Місяця. Для цього використовуватимуть носій Falcon 9. Планується, що під час IM-1 посадковий модуль Nova-C здійснить прилунення у Морі ясності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За збір місячного ґрунту NASA заплатить одній із компаній $1

Fashion-магнат із Японії 45-річний Юсаку Маедзава, який стане першим космічним туристом компанії SpaceX, збирає команду з вісім осіб для спільного польоту на Місяць.

Зараз ви читаєте новину «Маск не зможе цьогоріч відправити на Місяць свою ракету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі